Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Literair najaar: Hoor eens!

publicatiedatum:
dinsdag 12 september

Wil je jezelf onderdompelen in de wereld van verhalen? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Want als we voor één ding oog en oor hebben bij De Domijnen, dan is het wel verhalen en verhalen vertellen. Kunstenaars, schrijvers, acteurs, historici en conservatoren: ze hebben allemaal een verhaal te vertellen. Dus het is niet zo vreemd ons literaire najaar – onder het motto Hoor eens! – het thema ‘verhalen vertellen’ heeft meegekregen.

Programma

14 november: Rouke van der Hoek
22 november: Wim Daniëls
26 november: Marlene Lunter
29 november: Murat Isik
3 december: Peter Crombach
10 december: Johan van de Beek en Claire van Dyck
14 december: Anya Niewierra
17 december: Mirjam Mare

Verhalen

De Nederlands Turkse schrijver Murat Isik vertelt over zijn nieuwste roman Wees onzichtbaar. Of de directrice van VVV Zuid Limburg, Anya Niewierra, die ook thrillers schrijft en daar erg succesvol mee is. Het verhaal van Wim Daniëls over zijn onlangs verschenen boek over de lagere school van vroeger brengt vast en zeker bij velen herinneringen naar boven. Johan van de Beek en Claire van Dyck gaan in op hun boek over de 19-jarige Maastrichtenaar die radicaliseert, naar Syrië vertrekt en zichzelf uiteindelijk opblaast: Sultan en de lokroep van de jihad.

Rondom de feestdagen

De feestdagen krijgen ook aandacht: Sneldichter Peter Crombach schudt sprankelende sinterklaasgedichten uit zijn mouw. En Mirjam Mare brengt de kerstsfeer tot leven met haar betoverende vertelvoorstellingen.

Zelf aan de slag met verhalen

Verhalen nodigen uit tot actie. Marlene Lunter leert volwassenen hoe ze een goed verhaal schrijven.

Limburgse verhalen

Dichter Rouke van der Hoek was stadsdichter van Sittard-Geleen van 2014 tot 2016. Hij vertelt de bijzonderheden over de aanleg van het Julianakanaal.

Laat je verrassen door dit bonte pallet aan verhalenvertellers. In de agenda tref je meer informatie over de activiteiten aan.

eerdere berichten
aan het zoeken...