Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
 • MijnDomijn:
 • Tickets
 • Poppodium
 • Bibliotheek
 • Educatie
 • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Geef kleur aan onze ramen

publicatiedatum:
donderdag 25 februari

Voorjaarsdagen, Voorleesdagen, Doorleesdagen

Voorlezen is altijd een goed plan, want voorlezen is leuk en nuttig. En voorlezen maakt je leuker. Juist in deze tijd waarin veel gezinnen thuis zijn met elkaar is er volop gelegenheid om voor te lezen. Maak er een speciaal momentje van. Lees één van de Prentenboeken Top10 boeken en haal een bijbehorende kleurplaat op. Als je kindje hem met zijn mooiste kleuren versierd heeft, lever je hem dan weer in? Onze ramen kunnen wel wat kleur gebruiken dit voorjaar!

Kleurplaat met winactie
In maart en april kun je kleurplaten ophalen tijdens de geldende openingstijden of downloaden op deze plek. Deze kleurplaten passen bij de mooiste voorleesboeken. Kies bijvoorbeeld de kleurplaat uit het boek Mama kwijt van Chris Haughton. Of lees je liever Coco kan het! van Loes Riphagen! Prentenboek van het Jaar 2021. De kleurplaat bij Coco kan het! staat hier. We hebben ook een kleurplaat van Anton kan toveren van Ole Könnecke voor je en van Kleine Muis zoekt een huis van Petr Horacek. De bijbehorende prentenboeken kun je reserveren via de catalogus van Bibliotheek De Domijnen. Na het voorleesmomentje kan je kleintje het verhaal verwerken in het kleuren en kun je er nog samen over praten. Zo maak je voorlezen nóg specialer en beleeft je kindje het boek nóg meer. Doe je mee?
Lever de kleurplaat uiterlijk 25 april in bij een van onze vestigingen en maak kans op een van de drie prentenboeken waarmee we de mooiste creaties belonen. 

Winnaars

Op 5 mei werden de drie winnaars bekendgemaakt. Een moeilijke job voor de jury, want er waren veel prachtige inzendingen. Maar ze zijn eruit gekomen. De winnaars van een prentenboek zijn:

Bibliotheek Ligne: Robin Mennink 6 jr. kleurplaat Mama kwijt
Leeswinkel Echt: Senna Sevriens 6 jr. kleurplaat Kleine muis zoekt een huis
Leeswinkel Stein: Sophie Frans 6 jr. kleurplaat Coco kan het!

Prijswinnaar Robin Mennink nam blij zijn gewonnen prentenboek in ontvangst.

Als extraatje hebben we ook nog een kleurplaat voor je die past bij de Boekenschatkist voorleessessies van De Domijnen. We hopen je daar snel weer een keertje te zien en de mooiste verhalen uit onze voorleeskist voor te kunnen lezen. Je kunt de kleurplaat van de Boekenschatkist van De Domijnen hier downloaden.

Onze voorleestips

 1. Kies een boekje dat je zelf ook aanspreekt en dat past bij de leeftijd van je peuter/kleuter
 2. Lees het boekje eerst zelf door, dan ken je het verhaal al voordat je gaat voorlezen. Moeilijke woorden mag je gerust vervangen door andere
 3. Pop-up boeken, boekjes met geluiden of ‘ontdekboeken’ met klepjes die je open kan vouwen zorgen voor interactie met je kind
 4. Lees hetzelfde boekje vaker voor; jonge kinderen zijn gek op herhaling
 5. Versjes en prentenboeken op rijm vinden kinderen vaak erg leuk
 6. Betrek je kindje bij het verhaal door vragen te stellen of bijvoorbeeld dingen aan te laten wijzen

Zodra het weer kan starten wij weer De Boekenschatkist; de speciale voorleesmomenten in onze bibliotheekvestigingen. Kom dan ook eens een kijkje nemen. Houd onze agenda in de gaten voor nieuws.

Wist je dat je ook een verrassingspakket Voorleesboeken aan kunt vragen? Via dit aanvraagformulier kun je je keuze aangeven.

Deel een foto van de kleurcreatie van je kind op Facebook of Instagram met #dedomijnendichtbij en tag ons!

Tip: schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief.
Link: https://www.dedomijnen.nl/nieuwsbrief/

eerdere berichten
aan het zoeken...