Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Digitale versie van nationaal voorleesontbijt in Limburg

publicatiedatum:
donderdag 21 januari
De Gröffelo - Frans Pollux

Op 20 januari werden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven (online) voorleesontbijten georganiseerd. Door de huidige maatregelen zijn veel kinderen thuis, daarom kiezen de Limburgse bibliotheken met hulp van Cubiss ervoor digitaal kinderen in Limburg te laten aanschuiven bij het voorlezen; veilig en passend in deze tijd. Kinderen en hun ouders kunnen via de digitale weg luisteren naar de verhalen die door Beppie Kraft, Kiki van Aubel, Frans Pollux en gedeputeerde Robert Housmans worden voorgelezen. Er wordt onder andere voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar 2021 Coco kan het! De filmpjes zijn tot 1 februari te bekijken en beluisteren.

Het belang van taal en lezen

“Door als (groot)ouder voor te lezen draag je bij aan de taalontwikkeling van kinderen. Bovendien is het gezelliger om samen te lezen met je kind. Avonturen te beleven, te leren en vooral de interactie. Kinderen die door hun ouders worden voorgelezen, ontwikkelen een voorsprong in hun taal- en leesontwikkeling zo blijkt uit onderzoek”, Gedeputeerde Robert Housmans (Sociale Agenda, Zorg en Veiligheid). “En dat voorlezen mag zeer zeker ook in onze Limburgse taal. Want taal is de sleutel voor het participeren in de maatschappij”. Niet voor niets leest Frans Pollux voor uit zijn eigen vertaling van De Gröffelo.
Beluister in onderstaand filmpje Gedeputeerde Housmans over het belang van voorlezen.

De voorleesfilmpjes


Frans Pollux
leest voor uit de naar het Limburgs hertaalde De Gröffelo.

Gedeputeerde Housmans leest voor uit het Prentenboek van het Jaar 2021 Coco kan het!
Het filmpje bekijk je door het wachtwoord: limburgleestvoor in te voeren.

Beppie Kraft leest Dit is uil voor, 1 van de 10 prentenboeken geselecteerd voor de Nationale Voorleesdagen 2021. Ook dit filmpje bekijk je door het wachtwoord: limburgleestvoor in te voeren.

Kiki van Aubel en Belle lezen Naar de wolven voor. 1 van de 10 prentenboeken geselecteerd voor de Nationale Voorleesdagen 2021. Ook dit filmpje bekijk je door het wachtwoord: limburgleestvoor in te voeren.

eerdere berichten
aan het zoeken...