Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Cadeautje van ons : Schrijvers lezen voor! – week 1

publicatiedatum:
dinsdag 19 mei

Een dag lang hard gewerkt? Thuis gebleven om besmetting te voorkomen? De bibliotheken mogen inmiddels gelukkig weer beperkt open voor publiek, maar grootschalige evenementen zijn voorlopig van de baan. Schrijvers ontmoeten in onze bibliotheken kan dus helaas ook niet op dit moment.
Maar op deze plek ontmoet je bekende en minder bekende Nederlandse schrijvers op je scherm.
Zo kunnen schrijvers jou blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek.

Iedere dag een kort verhaal

Elke werkdag lezen steeds weer andere schrijvers voor uit eigen werk vanuit hun werkkamer, dus ontspan elke dag even met een mooi verhaal. Verhalen die de wereld vergroten, verhalen die steun, troost of inzicht bieden.
Speciaal voor jou, als bibliotheekbezoeker!

Week 1
Iedere werkdag vanaf 25 mei, 3 weken lang, komt hier om 10.00 uur een nieuw verhaal online. De filmpjes duren ongeveer 15 minuten en blijven wat langer staan, namelijk tot en met zondag 7 juni.

Bekijk hier wie we de eerste week voor je in petto hebben:


25 mei – Hanna Bervoets
Hanna Bervoets (1984) is schrijver, essayist en scenarist. In 2009 debuteerde ze met Of hoe waarom, in 2011 gevolgd door Lieve Céline, dat bekroond werd met de Opzij Literatuurprijs. Andere romans zijn Efter, Ivanov en Fuzzie. Haar boeken werden onder meer genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en Libris Literatuurprijs en Ivanov werd bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs. Ze kreeg de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oeuvre. Haar nieuwste roman is Welkom in het land der zieken.

 


26 mei – Splinter Chabot
Splinter Chabot (1996) is programmamaker en politiek expert. Hij werd vooral bekend doordat hij een paar jaar tafelheer was bij DWDD.
In 2020 trad hij de voetsporen van zijn vader, schrijver en dichter Bart Chabot, en debuteerde met de autobiografische roman Confettiregen. De roman, over zijn worsteling met zijn homoseksualiteit, werd zeer goed ontvangen en een ware bestseller.

 


27 mei – Lieve Joris
Lieve Joris (1953) is vooral bekend door haar reisboeken, zoals haar boeken over de voormalige Belgische kolonie Congo: Terug naar Congo, Dans van de luipaard en Het uur van de rebellen. Ze schreef echter ook over andere landen, onder meer over de Arabische wereld en China. In 2018 verscheen Terug naar Neerpelt, over haar jeugd in Vlaanderen.
Lieve Joris won diverse literaire prijzen, onder meer de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap en de Bob den Uyl Prijs.

 


28 mei – Natascha van Weezel
Natascha van Weezel (1986) debuteerde als 20-jarige met het zeer persoonlijke boek, Magere jaren, over haar strijd tegen anorexia. Ze ging naar de Nederlandse Film en Televisie Academie en studeerde in 2012 af met de korte film Lost and Found. In 2014 maakte ze de documentaire Elke dag 4 mei, over de kleinkinderen van Holocaustoverlevenden. In 2015 schreef ze over hetzelfde onderwerp het boek De derde generatie.
Natascha van Weezel is ook freelance journaliste. Ze schreef onder meer samen met haar vader, journalist Max van Weezel, een column in dagblad Trouw. Ze schrijft onder meer over polarisatie, de multiculturele samenleving en de Israël-Palestina conflict. In 2020 verscheen Nooit meer Fanta, over de ziekte en het overlijden van haar vader en de impact daarvan op haar leven.

 


29 mei – Franca Treur
Franca Treur (1979) brak in 2009 in één keer door met haar autobiografische roman, Dorsvloer vol confetti, over haar streng christelijke jeugd in Zeeland. De roman werd een bestseller en werd onder meer bekroond met de Selexyz Debuutprijs. Ook werd de roman verfilmd. Er volgden meer romans: De woongroep, Hoor nu mijn stem en Regieaanwijzingen voor de liefde. Franca Treur schrijft ook korte verhalen, columns en essays. Samen met illustratrice Olivia Ettema maakte ze de verhalenbundels X&Y en Slapend rijk.

eerdere berichten
aan het zoeken...