Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Bibliotheek Stein wordt Leeswinkel en zoekt nog vrijwilligers

publicatiedatum:
donderdag 1 februari
vrijwilliger leeswinkel

Bibliotheek Elsloo en Stein worden omgebouwd tot uitleenpunt

Tussen 1 februari en 1 maart zullen de bibliotheken van Urmond en Elsloo worden omgebouwd tot uitleenpunt met een beperkt aanbod. De bibliotheken worden dan resp. 2 en 16 februari tijdelijk gesloten. In die periode wordt de bibliotheek van Stein omgebouwd tot Leeswinkel, met uitgebreidere openingstijden. De Leeswinkel wordt nog meer dan voorheen een maatschappelijke ontmoetingsplek rondom de thema’s ‘lezen, kennis & informatie’. De winkel zal ook gebruikt worden voor o.a. andere activiteiten van derden. Daarvoor zijn o.a. vrijwilligers nodig.

De afgelopen jaren is in Nederland duidelijk geworden dat de bibliotheken ‘oude stijl’ langzaamaan op hun retour zijn. Door alle maatschappelijke veranderingen hebben de bibliotheken zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Binnen De Domijnen is gekozen voor het concept Leeswinkel dat het komende jaar in alle vestigingen uitgerold zal worden. Dit betekent minder vierkante meters boeken en meer andere activiteiten rondom het thema ‘lezen, kennis & informatie’. Zoals, kinderen op jonge leeftijd eigen maken met lezen en informatie vergaren of ouderen helpen met leesbevordering, digitalisering, etc.

De Leeswinkel wordt zo ook veel meer onderdeel van stad of dorp en onderdeel van de lokale gemeenschap. Vandaar dat er steeds meer maatschappelijke en sociale activiteiten in de Leeswinkel komen op het gebied van debat en discussie, workshops, lezingen, spreekuren van bijv. banken en/of advocaten maar ook kindermiddagen en cursussen computerkennis en digitale vaardigheden worden onderdeel van het aanbod.

Binnen de uitleenpunten kunnen abonnees gereserveerde boeken ophalen, boeken inleveren en een beperkt aantal boeken in de vrije uitleen meenemen. Dit alles via een geautomatiseerde systeem.

De bibliotheek in Stein zal op 1 maart als Leeswinkel verder gaan. De openingstijden worden van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen. Bewoners van Elsloo en Urmond kunnen uiteraard ook terecht in Stein. De Leeswinkel wordt bemand door een baliemedewerker van De Domijnen en een vrijwilliger, die de rol van gastvrouw/gastheer gaat vervullen. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers. Meer informatie hier.

eerdere berichten
aan het zoeken...