Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluit menu
sluiten

Bibliotheek Ligne genomineerd als beste bibliotheek van Nederland

publicatiedatum:
woensdag 29 november
bibliotheek ligne

Winnaar NBD Biblion Award wordt op 20 maart 2018 bekend gemaakt

De shortlist voor de beste bibliotheken van Nederland is door branchevereniging NBD Biblion in samenwerking met het Bibliotheekblad bekend gemaakt. Een van de genomineerden is de nieuwe bibliotheek van De Domijnen in het Ligne gebouw. Deze bibliotheek is ontwikkeld naar de nieuwste ideeën en wordt samen met de hogeschoolbibliotheek van Zuyd Hogeschool geëxploiteerd. De definitieve bekendmaking is 20 maart 2018. Tot die tijd worden de genomineerde bibliotheken aan een ‘mystery visit’ onderworpen.

De Ligne Bibliotheek van De Domijnen werd genomineerd samen met de bibliotheken van Barendrecht, Purmerend, Veendam, Zwolle en de Bijlmer bibliotheek van Amsterdam. De zes bibliotheken werden gekozen door een deskundige vakjury. En in de komende maanden zullen deze bibliotheken met name worden beoordeeld op de criteria van de bibliotheekwet en de lokale verankering en netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied.

Bibliotheek Ligne werd opgezet als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, tijdschriften en kranten lezen, verhalen vertellen, debat voeren, laaggeletterdheid bestrijden, lezen bij kinderen bevorderen, etc. Er zijn afdelingen kinderboeken, jeugdboeken en fictie en non-fictie voor volwassenen. Ook is er een breed aanbod studieboeken van Zuyd Hogeschool. In de komende maanden worden ook de andere bibliotheken van De Domijnen in Echt-Susteren, Beek, Stein en Schinnen volgens een nieuw bibliotheekconcept ingericht.

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 20 maart in Den Helder wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast een prijs van de vakjury zal er dit jaar ook weer een publieksprijs zijn waarvoor alle leden van de bibliotheek kunnen kiezen (vanaf het nieuwe jaar).

Wil je zelf een kijkje nemen in de genomineerde bibliotheek dan kan dat van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, op donderdagavond tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur en op de koopzondagen in Sittard van 12.00 tot 17.00 uur. Adres: Ligne 2, 6131 MT Sittard-Geleen.

eerdere berichten
aan het zoeken...