Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Bibliotheek Geleen verhuist en wordt omgebouwd naar Leeswinkel

publicatiedatum:
donderdag 29 november
gesloten

Nieuw bibliotheekconcept zoekt vrijwilligers als gastheer/-vrouw

Bibliotheek Geleen De Domijnen gaat verhuizen naar de Salmstraat 31 en zal worden omgebouwd naar nieuw Leeswinkel – concept. De locatie Herenhof sluit vanaf 17 december. Op 19 januari opent de Leeswinkel dan op de nieuwe locatie. De Leeswinkel wordt nog meer dan voorheen het kloppend hart van de Geleense samenleving. Ontmoetingen, debat, cursussen, workshops, leesclubs, activiteiten, vergaderingen, spreekuren van derden, steunpunt VVV Zuid-Limburg, etc. Weliswaar met het boek, lezen en informatie nog steeds centraal maar breder van opzet en passend binnen een veranderende maatschappij.

Ontmoetingsplek
De nieuwe Leeswinkel heropent op 19 januari. Om de Leeswinkel die bruisende ontmoetingsplek te laten zijn, worden vrijwilligers gezocht die als gastheer/gastvrouw op treden en ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt. Ze ontvangen bezoekers en maken ze wegwijs. Ze helpen klanten bij de selfservicebalie met het lenen en verlengen van boeken. Maar ze zijn ook mede aanspreekpunt voor al onze partners die iets in de Leeswinkel willen organiseren, waaronder het steunpunt van de VVV Zuid-Limburg.

Tijdens de tijdelijke sluiting van de bibliotheek in Geleen kun je terecht in de Leeswinkel van Beek of Bibliotheek Ligne Sittard voor het inleveren en/of het lenen van boeken. Zie ook: www.dedomijnen.nl/over-de-domijnen/locaties/bibliotheek4/

Profiel vrijwilligers
Vrijwilligers zijn minimaal een dagdeel van vier uur per week beschikbaar. Het hebben van een aantal (basis)computervaardigheden is belangrijk. Daarnaast spreekt het voor zich dat men klantgericht en representatief is en affiniteit heeft met boeken en lezen.

Naast een plezierige en inspirerende omgeving is er een adequate introductie en begeleiding incl. een vrijwilligersovereenkomst en –verzekering. Ook worden, indien noodzakelijk, reiskosten vergoed en organiseert De Domijnen een aantal activiteiten als dank voor de inzet van de vrijwilliger.

Heb je interesse om als vrijwilliger bij Leeswinkel Geleen aan de slag te gaan dan kun je contact opnemen met Ger Hubens, vrijwilligers coördinator van De Domijnen: ger.hubens@dedomijnen.nl.
Leeswinkel Geleen De Domijnen – per 19 januari,
Salmstraat 31, 6161 EG Geleen.
Geopend op:
maandag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00 uur
zaterdag 09.00 – 17.00 uur

eerdere berichten
aan het zoeken...