Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Bibliotheek Beek wordt Leeswinkel Beek

publicatiedatum:
maandag 17 september
leeswinkel beek

Leeswinkel Beek zoekt nog vrijwilligers

Tussen 17 en 22 september is de bibliotheek in Beek gesloten en wordt omgebouwd tot Leeswinkel Beek. Door de vele maatschappelijke ontwikkelingen verandert de rol van de bibliotheek. De Leeswinkel wordt, nog meer dan voorheen, een maatschappelijke ontmoetingsplek rondom de thema’s: ‘lezen, kennis & informatie’. De Leeswinkel wordt ook gebruikt voor activiteiten van derden rondom de thema’s. De nieuwe leeswinkel wordt op 29 september officieel geopend.

De afgelopen jaren is in Nederland duidelijk geworden dat de bibliotheken ‘oude stijl’ langzaamaan op hun retour zijn. Door alle maatschappelijke veranderingen hebben de bibliotheken zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Binnen De Domijnen is gekozen voor het concept Leeswinkel dat dit jaar in alle vestigingen uitgerold wordt. Dit betekent minder vierkante meters boeken maar meer andere activiteiten rondom de thema’s: ‘lezen, kennis & informatie’. Bijvoorbeeld: kinderen op jonge leeftijd eigen maken met lezen en informatie vergaren, leesclubs of ouderen helpen met leesbevordering, digitalisering, etc.

De Leeswinkel is zo ook veel meer onderdeel van stad of dorp en de lokale gemeenschap. Vandaar dat er steeds meer maatschappelijke en sociale activiteiten in de Leeswinkel komen op het gebied van debat en discussie, workshops, lezingen, boekenclubs, spreekuren van bijvoorbeeld banken en/of advocaten Ook kindermiddagen en cursussen computerkennis en digitale vaardigheden zijn onderdeel van het aanbod.

De Leeswinkel wordt bemand door een baliemedewerker van De Domijnen en een vrijwilliger, die de rol van gastvrouw/gastheer gaat vervullen. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie:

Op 29 september om 11.00 uur opent wethouder Thijs van Es de nieuwe Leeswinkel. De openingstijden worden van maandag tot en met donderdag én zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur (koopavond).

eerdere berichten
aan het zoeken...