Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

Taalhuis


(Digi)Taalhuis

Het (Digi) taalhuis is gevestigd in bibliotheek Ligne op de tweede verdieping. Het is ontstaan uit de samenwerking in het taalakkoord tussen de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek, Het Vista college, Vidar, Stichting Lezen&Schrijven, Partners in Welzijn, Cubiss en de Domijnen.

Heb je vragen over lezen, schrijven, rekenen of leren omgaan met de computer, dan ben je van harte welkom in het (Digi)Taalhuis. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Je vindt er informatie over het aanbod van alle partners en er worden activiteiten op het gebied van taal georganiseerd voor ouders en kinderen.
Wil je anderen helpen die moeite hebben met (digi)taal? Wijs hen dan op het bestaan van Het Taalhuis en IDO in de bibliotheek. In de herkenningswijzer lees je meer over hoe jij kunt helpen.

Spreekuur Koffie met Taal en Taalcafé

Tijdens het spreekuur Koffie met Taal, vanaf 10 maart 2022 elke donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur, bekijken we je wensen en verwijzen we zo nodig door naar scholing en training bij onze partners.
In dit spreekuur kun je vragen stellen op het gebied van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.
Ook het Taalcafé is vanaf 10 maart 2022 elke donderdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur. Een ontmoetingsmoment om in gesprek te gaan met anderen, zo werk je op een leuke manier aan je ontwikkeling.

Week van Lezen en Schrijven

Jaarlijks wordt er aandacht gevraagd voor het feit dat er nog heel veel mensen zijn die minder taalvaardig zijn, jij kent vast ook wel iemand. Jij kunt diegene helpen, samen met de bibliotheek. We besteden tijdens deze week extra aandacht aan het aanbod binnen ons Taalhuis en dat van onze samenwerkingspartners. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Klik voor het programma in 2021 hier.

 

 

aan het zoeken...