Home
Menu Sluit Zoeken MijnDomijn
  • MijnDomijn:
  • Tickets
  • Poppodium
  • Bibliotheek
  • Educatie
  • Amateurkunst
Winkelwagen Contact
sluiten

(Digi)Taal/Informatievraagbaak

Vragen over (digi)taal, werk, zorg en welzijn?
De bibliotheek is er voor jou!

Bibliotheken en Leeswinkels zijn meer dan alleen ruimtes vol boekenrekken en afhaalpunten voor boeken en tijdschriften. Het is ook dé plek waar je met vragen, ook op het gebied van zorg en ondersteuning, terecht kunt en geholpen wordt bij je zoektocht naar antwoorden. Via de bibliotheek blijf je een leven lang leren.
Wil je anderen helpen die moeite hebben met (digi)taal? Wijs hen dan op het bestaan van Het Taalhuis en IDO in de bibliotheek. In de herkenningswijzer lees je meer over hoe jij kunt helpen.

Taalhuis
Heb je vragen over lezen, schrijven, rekenen of leren omgaan met de computer, dan ben je van harte welkom in het (Digi)Taalhuis, op de 2e verdieping in Bibliotheek Ligne. Je kunt er terecht tijdens alle openingstijden van Bibliotheek Ligne.

IDO
Vanaf 1 januari 2021 is er een Informatie punt Digitale Overheid (IDO) ingericht op de 2e verdieping van Bibliotheek Ligne. Je kunt er terecht met vragen over de digitale dienstverlening van overheidsorganisaties, bijvoorbeeld de Belastingdienst, SVB, UWV, CAK, DUO of de Raad voor rechtsbijstand. Bij het IDO helpen we je op weg tot aan DigID.
Ook voor je vragen met betrekking tot de nieuwe Donorregistratie wetgeving of de CoronaMelder App kun je in de bibliotheek terecht.
Hoe de CoronaCheck werkt zie je hier.

Cursussen en workshops
Onze cursussen Klik & Tik en Digisterker helpen je verder om zelfstandig aan de slag te gaan met websites waar je het DigID voor nodig hebt.

Voor werkzoekenden worden er maandelijks Wegwijs naar Werk bijeenkomsten georganiseerd waar je informatie kunt uitwisselen, sollicitatievaardigheden kunt trainen en workshops bij kunt wonen.

Spreekuren
We organiseren diverse spreekuren, zoals belastingspreekuren, juridische spreekuren en bieden informatie over het donorregistratieformulier. Daarnaast vinden er wekelijk spreekuren plaats van het Sociaal Plein en @Ease in Bibliotheek Ligne. Raadpleeg de agenda voor data en tijden.

aan het zoeken...