Home
sluiten

Exposities

De Domijnen toont vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst en de geschiedenis van stad en streek. De ideale manier om iets te leren over de historie van de omgeving, steeds vanuit een nieuw perspectief. Maar ook om verwonderd te raken door verrassende hedendaagse kunst in oogstrelende presentaties. Om uw bezoek nog rijker te maken, kunt u deelnemen aan rondleidingen, lezingen en activiteiten. Daarnaast laat De Domijnen regelmatig kleine exposities zien in andere locaties van De Domijnen en in de openbare ruimte.

Hedendaagse Kunst

De afdeling Hedendaagse Kunst is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde die een brug slaat tussen de antropologische en kunsthistorische benadering in mondiaal perspectief. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal. Nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit zijn belangrijke kenmerken. We zijn nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en naar de manier waarop kunstenaars zich steeds opnieuw uitspreken over de wereld van vandaag, ieder in zijn/haar eigen onnavolgbare beeldtaal. Maar ook naar de economische, politieke en culturele context van die artistieke ontwikkelingen, in internationaal perspectief en naar de betekenis daarvan op lokaal niveau. Zo proberen wij steeds opnieuw een spannende ontmoeting tussen de stad en de wereld tot stand te brengen. Deze afdeling krijgt een eigen plek in het multifunctionele complex Ligne.

Bekijk de lopende en verwachte exposities >

Historie & Archeologie

De afdeling Historie & Archeologie beheert collecties en verzorgt presentaties op het gebied van de regionale geschiedenis, cultuurhistorie en archeologie. De afdeling Historie & Archeologie richt zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief op heden en verleden van de regio. Naast de vaste opstelling met een speciale multimediastraat voor jongeren organiseert de afdeling historie en archeologie gemiddeld drie wisselexposities per jaar met een hoge attentiewaarde en aantrekkelijkheid voor een breed publiek. Deze afdeling bevindt zich in een voormalige negentiende-eeuwse stadsschool in het historische hart van Sittard. Als de afdeling Hedendaagse Kunst naar Ligne verhuist, dan krijgt Historie & Archeologie een nieuwe opstelling in het gebouw aan Kapittelstraat 6.

Bekijk de lopende en verwachte tentoonstellingen >

Kleine exposities

Regelmatig organiseert De Domijnen op diverse locaties kleine exposities.

Bekijk de agenda van de kleine exposities >

Contactinformatie

Kapittelstraat 6
6131 ER Sittard
046-4513460
museum@dedomijnen.nl

Afdeling Hedendaagse Kunst vanaf september 2016: Museum De Domijnen, Ligne 5, 6131 MT Sittard

Openingstijden

We zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Feestdagen
Nieuwjaarsdag: Gesloten
Carnaval: Gesloten
1e Paasdag: Gesloten
2e Paasdag: Open
1e Pinksterdag: Gesloten
2e Pinksterdag: Open
1e Kerstdag: Gesloten
2e Kerstdag: Open
Oudjaarsdag: Open tot 16.00 uur

Tijdens alle overige feestdagen zijn wij geopend (tenzij deze dagen op een maandag vallen).

Entreeprijzen

Volwassenen: € 6,00
Kortingspassen: € 3,00
Groepen vanaf 15 personen: € 5,00 (pp)
Gratis toegang: Jongeren t/m 18 jaar, Museumjaarkaarthouders en Vrienden van het museum

aan het zoeken...